780 liralık insani yardıma tutuklama kararı

780 liralık insani yardıma tutuklama kararı

3 yıl önce Suriye’deki sığınmacılara yardım amacıyla bir kereye mahsus olmak üzere 780 TL nakdi yardım yaptığı belirtilen bağışçı tutuklandı.

Suriye'de kış aylarının gelmesiyle insani ardıma yönelik ihtiyaç da ciddi şekilde arttı.

Özellikle çadır kamplarda yaşayan sığınmacılar acil bir biçimde temel ihtiyaç maddelerine ve ısınma gereçlerine ihtiyaç duyuyor.

Suriye'ye yapılan yardımların bir kısmı ise, 7/2/2013 tarihli ve 6415 sayılı "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun"a takılıyor.

Bölgeye gönderilen yardımlar, “terörün finansmanı” kapsamında gösterilerek, bu yasa çerçevesinde suç unsuru olarak bağışçılar aleyhinde kullanılabiliyor.

Son olarak, "IŞİD'e maddi yardım" gerekçesiyle Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde Ankara merkezli bir operasyon düzenlendi ve baskınlarda 64 kişi gözaltına alındı.

Köklü Değişim'in aktardığı habere göre, gözaltına alınan isimlerden biri de Aydın Yusuf Karademir.

Karademir’in avukatından edinilen bilgiye göre, kendisinyaklaşık 3 yıl önce Suriye’deki sığınmacılara yardım amacıyla bir kereye mahsus olmak üzere 780 TL nakdi yardımda bulundu.

Karademir, yaptığı insani yardım gerekçe gösterilde ve "IŞİD'e yardım ettiği" öne sürülerek dün çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.