9 yıl sonra ilk: Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Mısır'a gidiyor

9 yıl sonra ilk: Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Mısır'a gidiyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin 1 Haziran'da Mısır'a gideceği açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin 1 Haziran'da Mısır'a gideceği açıklandı. Bu ziyaret, 9 yıl aranın ardından Mısır'a ilk bakan ziyareti olması nedeniyle Türkiye'nin dış ilişkileri açısından büyük önem arz ediyor.

1 Haziran'da yapacağı Mısır ziyaretinde Nebati, İslam Kalkınma Bankası 346. İcra Direktörleri ve Guvernörler Kurulu Yıllık Toplantısı'na katılacak.

Nebati'nin, Şarm El-Şeyh şehrinde gerçekleşmesi planlanan toplantıda Mısır Maliye Bakanı ile bir görüşme yapacağı ifade ediliyor.

9 yıl sonra bakan düzeyinde ilk ziyaret

Söz konusu ziyaret, 2013 yılında gerçekleşen darbe sonrası ilişkilerin durma noktasına geldiği Mısır'a, yıllar sonra bakan düzeyinde gerçekleştirilen ilk ziyaret olması sebebiyle önemli.

İki ülke arasındaki gergin ilişkiler, 8 yıllık aranın ardından 2021 yılında normalleşme sürecine girmiş, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığında bir heyet, Mısıra giderek istikşafi görüşmeleri başlatmıştı. Diplomatik bir terim olan istikşafi görüşmeler, keşif, tanıma amaçlı görüşme anlamına geliyor.

Mısır heyetinin de bu kapsamda Türkiye'ye gelmesi ile yeni bir diyalog süreci başlatılmış ve ilerleyen süreçte karşılıklı olarak büyükelçilerin yeniden atanması konusunda adımlar atılmıştı.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.