AB ilk defa FETÖ'ye terör örgütü dedi

AB ilk defa FETÖ'ye terör örgütü dedi

Avrupa Komisyonu'nun 17 Nisan tarihinde yayımlayacağı aday ülkelere ilişkin raporda yer alan Türkiye kısmına ilişkin detaylar ortaya çıktı.

NTV'nin haberine göre, stratejik belgede Avrupa Komisyonu, Türkiye'nin AB'ye aday bir ülke olduğunu teyit ederek müzakerelerin tam üyeliği hedeflediğine vurgu yapıyor.

Raporda, 2017 yılında Türk ekonomisinin ciddi bir büyüme yakaladığı, büyümenin de işsizlik oranı üzerinde olumlu etkisi olduğu belirtildi.

Türkiye'nin 3.5 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptığına vurgu yapılarak bu konuda AB için stratejik önemde bir görev üstlendiği bildirildi.

İlk defa FETÖ bir terör örgütü olarak tanımlandı. Ayrıca Ankara'nın demokratik kurumlarini korumak amacıyla almış olduğu önlemlerin de meşru olduğu ifade edildi.

Temel hak ve özgürlükler alanındaki eksikliklere de dikkat çeken Avrupa Komisyonu raporunda, olağanüstü hale son vermenin önemine de vurgu yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.