AB: İsrail'in yerleşim birimleri politikasına sert bir şekilde karşıyız

AB: İsrail'in yerleşim birimleri politikasına sert bir şekilde karşıyız

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ofisinden yapılan açıklamada, "AB, uluslararası hukuka aykırı olan İsrail'in yerleşim birimleri politikasına sert bir şekilde karşı çıkıyor." ifadeleri kullanıldı.

Avrupa Birliği (AB), İsrail Yüksek Mahkemesi'nin aldığı karara tepki gösterdi. Kararda Silvan mahallesindeki 700 Filistinlinin yerinden edilmesi söz konusu. 

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in geçtiğimiz hafta Şuafat Mülteci Kampı'nda bulunan Filistinlilere air 20 dükkanı yıktığı hatırlatıldı ve Silvan Mahallesi'ndeki gelişmeler sebebiyle 700 Filistinlinin yerinden olacağı belirtildi.

Yapılan açıklamada, AB, uluslararası hukuka aykırı olan İsrail'in yerleşim birimleri politikasına sert bir şekilde karşı çıkıyor." ifadeleri kullanıldı.

İsrail'in, zorla yerinden etme ve yıkım içeren yerleşim birimi politikasına dair attığı adımları gözden geçirilmesi ve iptal edilmesi çağrısında bulunulan açıklamada, iki devletli çözümün tehlikeye atıldığı vurgulandı.

İsrail Yüksek Mahkemesi, Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'nde 700 Filistinlinin yaşadığı yaklaşık 70 evin inşa edildiği arazinin Yemenli Yahudilere ait olduğunu iddia ederek buradaki evlerin boşaltılması yönünde karar vermişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum