AB ve ABD'den Rusya'ya yeni yaptırımlar

AB ve ABD'den Rusya'ya yeni yaptırımlar

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'ya yönelik yaptırımların dördüncü paketini yarın açıklayacaklarını söyledi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'ya yönelik yaptırımların dördüncü paketini yarın açıklayacaklarını söyledi. ABD Başkanı Biden Rusya'ya yeni yaptırımlar planladıklarını açıkladı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna'yı işgal eden Rusya'ya yönelik yaptırımların dördüncü paketini yarın açıklayacaklarını bildirdi. Von der Leyen, yaptırımların "bu barbar savaşın finansmanını sağlayan kaynakları kurutacağını" kaydetti.

Yeni yaptırımların müttefik ABD ve G7 ülkeleri ile koordineli olarak hazırlandığını belirten von der Leyen, Rusya'yı ticari ayrıcalıklarından mahrum bırakmak için AB'nin demir ve çelik sektöründen diğer ürünlerin ithalatını yasaklamayı planlandığı belirtti. Von der Leyen Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Üç kapsamlı yaptırım dalgası ve bu hafta yaptırımların genişletilmesi Rusya'yı ekonomisini sert bir şekilde vurdu. Dördüncü paket Putin rejimi için ek bir darbe olacak. Ukrayna'nın işgaline son verilmeli" ifadelerini kullandı. 

Biden: Yeni yaptırımlar planlıyoruz

ABD Başkanı Joe Biden Rusya'ya yeni yaptırımlar planladıklarını açıkladı. Yeni yaptırımların "kalıcı normal ticari ilişkiler" statüsünü kaldırmayı da içereceğini söyleyen Biden, "Özgür dünya Putin'le yüzleşmek için bir araya geliyor" dedi.

Ticari ilişkilerde büyük bir değişiklik yaratacak "En çok tercih edilen ulus" statüsünü iptal eden kararın, AB ve G7 ülkeleri ile koordineli olarak alındığı bildirildi. Rusya'nın "en çok tercih edilen ulus" statüsünün kaldırılması ABD ve müttefiklerinin, bazı Rus ürünlerinin ithalatına daha yüksek tarifeler uygulamasına imkan verirken Rus ekonomisinin de izolasyonunu artırıyor.

Ayrıca Biden Rusya'nın kimyasal silah kullanması durumunda "çok ağır bir bedel" ödeyeceğini söyledi.

Kaynak: DW Türkçe

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.