AB Yüksek Temsilcisi Borrell İsrail yolcusu

AB Yüksek Temsilcisi Borrell İsrail yolcusu

AB Yüksek Temsilcisi Borrell, Gazze'deki durumu istişare etmek üzere bu hafta bir Ortadoğu turuna çıkacağını açıkladı.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell, Gazze'de devam eden çatışmalara yönelik istişarelerde bulunmak üzere Ortadoğu'ya gidiyor. Borrell, "bu hafta İsrail, Filistin, Bahreyn, Suudi Arabistan, Katar ve Ürdün'e gideceğini" açıkladı.

AB Yüksek Temsilcisi, söz konusu ülkelerin siyasileriyle gerçekleştireceği istişarelerde öncelikli olarak Gazze Şeridi için insani yardımları ve krizin siyasi çözümünü ele alacağını ifade etti. "İki devletli çözüme yönelik bir siyasi vizyona ihtiyacımız var" diyen Borrell, bunun da "yalnızca diyalog yoluyla gerçekleştirilebileceğini" savundu.

Söz konusu ziyaret Borrell'in 7 Ekim'deki Hamas saldırılarından bu yana İsrail'e gerçekleştireceği ilk ziyaret olacak. Borrell, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki eylemlerine yönelik yaptığı eleştiriler ve Gazze'de sivil halk için daha güçlü bir koruma talep etmesi nedeniyle AB içinde olduğu kadar İsrail'de de eleştiri konusu oluyor.

Kaynak: DW Türkçe

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.