ABD, 2022'nin ilk çeyreğinde YPG ve diğer ortaklarına 219 milyon dolarlık yardım aktardı

ABD, 2022'nin ilk çeyreğinde YPG ve diğer ortaklarına 219 milyon dolarlık yardım aktardı

ABD liderliğindeki uluslararası koalisyon, 2022 yılının ilk çeyreğinde Irak ve Suriye'deki ortaklarına yaklaşık 219 milyon dolar yardımda bulundu.

ABD, 2022 yılında "IŞİD'e karşı mücadele" kapsamında Irak'taki ve Suriye'deki müttefiklerine 219 milyon dolar finansman sağladı.

ABD liderliğindeki uluslararası koalisyon Birleşik Ortak Görev Gücü-Doğal Kararlılık Harekatı (CJTF-OIR), 2022 yılının ilk çeyreğinde Irak ve Suriye'deki ortaklarına yaklaşık olarak 219 milyon dolar askeri yardımda bulunulduğunu açıkladı.

CJTF-OIR Askeri Yardım Müdürlüğü'nün temsilcisi, "Sağlanan kaynaklar, ortak kuvvetlerimizin kabiliyetlerini geliştirme konusunda yardımcı oldu ve böylece Ortadoğu'da bölgesel güvenliğe katkıda bulundu." açıklamasını yaptı.

Ayrıca finansmanın, IŞİD'in tekrar ortaya çıkmasına karşı "Ortak Kuvvetlerin" yeteneklerinde oluşabilecek herhangi bir boşluğu kapatmak amacıyla sağlandığı bildirildi.

IŞİD'in 2014'te Suriye'de ve Irak'ta faaliyetlerini genişletmesinin ardından ABD, örgüte karşı savaşta YPG ve Irak güvenlik güçlerine birçok askeri araç ve teçhizat yardımında bulundu.

Ancak uzmanlar, bu ortak kuvvetlere sağlanan yardımların, IŞİD'in Ortadoğu'da halen etkin bir biçimde gerçekleştirdiği saldırılara engel olamadığını savunuyor.

Uzmanlar, IŞİD'in son iki yılda Esed rejimi güçlerine, Irak güvenlik güçlerine ve Sina'da Mısır askeri yetkililerine saldırılar gerçekleştirmeye devam ettiğini vurguluyor.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.