ABD: 3 bin 750 nükleer silahımız var

ABD: 3 bin 750 nükleer silahımız var

Sahip olduğu nükleer silah sayısını duyuran ABD’nin açıklamasıyla beraber nükleer gizliliğin de sona erdiği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, hükümetin elinde kaç adet nükleer silah başlığı bulunduğunu açıkladı. Yapılan açıklamalara göre Washington, 3 bin 750 adet aktif ya da pasif nükleer başlığa sahip. Ülke, Donald Trump yönetiminde bu verileri açıklamıyordu.

Webtekno'nun haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı, aradan geçen yıllardan sonra dikkat çeken bir açıklama yaptı. Donald Trump'ın aldığı karar ile nükleer başlıklarla ilgili konuşmayı kesen bakanlık, Joe Biden döneminde eski usule yeniden döndü. Dışişleri, ABD hükümetinin elinde kaç adet nükleer başlık olduğunu resmen açıkladı.

Bakanlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre Washington, 30 Eylül 2020 itibarıyla 3 bin 750 adet aktif olan ya da olmayan nükleer başlığa sahip.

Donald Trump, daha önce farklı ülkelerle yapılan anlaşmalardan çekilmiş, ellerindeki nükleer başlık verilerini paylaşmayı durdurmuştu. Ancak Joe Biden, bu konuda da Trump ile ters düşüyor gibi görünüyor. Zira Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamalarda şeffaflık vurgusu yapıldı. "Devletlerin nükleer stoklarının şeffaflığının artırılması, nükleer silahların yayılmasını önleme ve silahsızlanma çabaları için önem taşımaktadır." ifadelerini kullanan yetkili, hükümetin bu konudaki görüşünü belli etmiş oldu.

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü'nün ocak ayında yaptığı araştırmaya göre Çin'in 350, Fransa'nın 290, İngiltere'nin 225, Rusya'nın ise 6 bin 255 adet nükleer başlığı bulunuyor

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.