ABD '300 dolar maaşlı' PKK kampı kurdu

ABD '300 dolar maaşlı' PKK kampı kurdu

ABD'nin Tel Abyad'da PYD-PKK'lı savaşçılara kişi başı 300 dolar verdiği eğitim kampı kuruldu.

Suriye'de IŞİD'e karı savaştığı gerekçesiyle ABD tarafından 'müttefik' olarak görülen PKK-PYD için kamp kurulduğu bildirildi.

Suriye'nin Rakka vilayetine bağlı Tel Abyad ilçesinde ABD tarafından kurulan PKK kampında, savaşçılareğitimin yanı sıra ABD tarafından 300 dolar maaş alıyor.

 


ABD'li resmi askerler Mayıs ayında YPG armalarıyla poz vermişti

Bilindiği üzre ABD, Suriye'de danışmanlık adı altında faaliyet gösteren birçok resmi-gayri resmi askeri unsur bulunduruyor. 

Danışmanlık eğitimi yanı sıra ABD, insansız hava araçları ile 'terörizm' suçlaması ile birçok muhalif lideri-konvoyu hedef almıştı.

 


PYD saflarında savaşan ABD'li paralı askerler böyle poz vermişti

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi McGurk'ün PKK-PYD militanlarıyla plaketleşmesi Türkiye-ABD arasında büyük sorunlara yol açmıştı.

 




ABD Suriye Özel Temsilcisi Brett McGurk, PYD'den plaket almıştı

ABD'nin PYD-PKK ilişkisi Suriye'de birçok alanda devam ediyor. Kamuflajlı ABD askerlerin PYD armalarıyla PKK saflarında görüntülerinin ortaya çıkması büyük tepkiye yol açmış, bunun üzerine ABD askerleri kamuflajları çıkarıp PYD üniformaları diyerek tekrar poz vermişti.

 


PYD'li militanlar kontrol noktalarına ABD bayrağı asmıştı

ABD-PKK-PYD ilişkisine yönelik son örneklerden biri de Fırat Kalkanı Operasyonu sırasında görülmüştü. Fırat Kalkanı'nda PYD'ye yönelik operasyonların başladığı sırada PYD, Menbic bölgesindeki bazı kontrol noktalarına ABD bayrağı asmıştı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.