ABD Afganistan'da bir medrese ve liseyi vurdu

ABD Afganistan'da bir medrese ve liseyi vurdu

ABD'ye ait savaş uçaklarının Afganistan'da bir medrese ve liseyi hedef aldığı bildirildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Afganistan'da ABD'ye ait savaş uçakları tarafından dini eğitim verilen bir medreseye ve bir liseye yönelik hava saldırısı gerçekleştirildi.

Afganistan'ın batısındaki Ferah iline bağlı Ferah Rud ilçesinde dini eğitim veren bir medresenin hedef alındığı saldırıda medresenin tamamen yıkıldığı belirtildi. Bölgede yaşanan can kaybına yönelik ise henüz net bir açıklama yapılmazken, hava saldırısının düzenlendiği bölgeden aktarılan görüntüler saldırının şiddetini gözler önüne seriyor.

Ayrıca bölgeden edinilen görüntülerde medrese talebelerinin yıkıntıların arasından Kuran'ı Kerim ve diğer dini kitapları çıkardığı görülüyor.

m1-001.jpg

m2.jpg

m3-002.jpg

ABD'ye ait savaş uçakları Ferah ilinde medresenin hedef alındığı saldırının ardından Afganistan'ın kuzeyindeki Meydan Vardak iline bağlı Calriz ilçesinde bir lise binasını da hedef aldı. 

l11.jpeg

l2.jpeg

l1.jpeg

Meydan Vardak ilinde düzenlenen hava saldırısında aktif olarak hizmet veren lise binasının kullanılamaz hale geldiği belirtilirken, can kaybı konusunda herhangi bir veriye ulaşılamıyor. 

Ferah ve Meydan Vardak ilinde ABD tarafından düzenlenen hava saldırılarında hedef alınan medrese ve lise binaları, Taliban'ın kontrol ettiği bölgelerde bulunuyor.

ABD'nin hibe ettiği savaş uçaklarıyla eğitip donattığı Kabil hükümetine bağlı hava güçleri de geçtiğimiz Nisan ayında ülkenin kuzeyindeki Kunduz iline bağlı Deşt-i Arçi ilçesinde bir medreseyi hedef almış, saldırıda çoğu medrese talebesi 100 kadar sivil yaşamını yitirmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.