ABD Afganistan'da iç savaş çıkarmak mı istiyor?

ABD Afganistan'da iç savaş çıkarmak mı istiyor?

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, "Afganistan'da iç savaş çıkmasının çok muhtemel olduğunu" iddia etti.

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, "Afganistan'da iç savaş çıkmasının çok muhtemel olduğunu ve bunun da ülkede terörist grupların canlanmasına yol açacağını" iddia etti.

Euronews'in haberine göre, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesinin ardından ABD medyasına konuşan Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Taliban kontrolüne giren ülkede iç savaş çıkmasının 'muhtemel' olduğunu öne sürdü. Taliban'ın gücü kontrol etme kapasitesini sorgulayan Milley, "Daha geniş bir iç savaş çıkma olasılığının var olduğunu düşünüyorum. Bu da aslında El Kaide'nin yeniden kurulmasına, IŞİD veya diğer terörist grupların büyümesine yol açabilecek koşullara yol açacaktır" dedi. Milley, ülkedeki şartların "12, 24 veya 36 ay içerisinde terörist grupların yeniden canlanacağını gösterdiğini" öne sürdü.

ABD'li yetkililerin uzun süredir, ABD çekilmsi sonrası Afganistan'da iç savaş çıkabileceğine dair açıklamalar yapması dikkat çekiyor.

ABD'nin daha önce de askeri varlık gösterdiği ve çekildiği ülkelerde siyasi ve askeri karışıklık çıkarmaya yönelik eylemler içerisinde olduğu biliniyordu.

Bu kapsamda, ABD'nin Afganistan'da iç savaş çıkarma arayışında olduğu öne sürülüyor.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum