'ABD Afganistan'daki operasyonlar için bölgedeki Rus üslerini kullanmak istiyor'

'ABD Afganistan'daki operasyonlar için bölgedeki Rus üslerini kullanmak istiyor'

ABD'nin Afganistan'da operasyonları yürütebilmek adına Orta Asya'daki Rus üslerinin kullanılabilmesi için görüşmeler yürüttüğü bildirildi.

Politico, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Genelkurmay Başkanı Mark Milley'in, senatörlerle düzenledikleri basına kapalı bir brifingde Başkan Joe Biden yönetiminin, Afganistan'daki hedeflere karşı "terörle mücadele" misyonları yürütmeye yönelik Orta Asya'daki Rus üslerini kullanma konusunda görüşmelerde bulunduğunu söylediklerini öne sürdü.

Sputnik'te yer alan habere göre, ABD'nin Tacikistan, Özbekistan, Kırgızistan ve diğer bölge ülkelerin yönetimleriyle görüşmelerde bulunduğu belirtildi.

'Ciddi olarak değerlendiriliyor'

Öte yandan haberde, Austin ve Milley'in senatörlere Orta Asya'daki Rus askeri üslerini kullanma opsiyonunu ciddi bir şekilde değerlendirildiğini ifade ettiği aktarıldı.

Daha önce ABD Temsilciler Meclisi ve Senato'dan Cumhuriyetçi vekiller, Washington'un Afganistan'daki terörle mücadele operasyonları için Orta Asya'daki Rus askeri üslerini kullanmaya ilgi duyduğu yönündeki haberlere Biden yönetmine bir mektup göndererek itiraz etmişti.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.