"ABD Askerleri, Yemen'de Aktif Savaşa Dahil Oldu"

"ABD Askerleri, Yemen'de Aktif Savaşa Dahil Oldu"

Pentagon, Arap Yarımadası El Kaidesi'ne karşı Yemen'de devam eden operasyonlara destek için sınırlı sayıda asker gönderdiğini doğruladı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis, Arap Yarımadası El Kaidesi'ne karşı Yemen'de devam eden operasyonlarda Birleşik Arap Emirlikleri'nin başını çektiği Arap koalisyonuna destke vermek için ülkeye sınırlı sayıda asker gönderildiğini açıkladı.

Davis, başta BAE olmak üzere bölge ülkelerine başlattıkları operasyonlar için teşekkür ederken, Yemen'de El Kaide'nin gittikçe güçlendiğinin altını çizdi.

İstihbarat ve yönetim desteği sağlayacak Amerikan askerinin Yemen'e gönderildiğini aktaran Davis, "Yemen güçlerinin önderliğindeki operasyonlara başta BAE olmak üzere Arap koalisyonu ülkeleri destek veriyor" dedi.

Yüzbaşı Davis, ABD askerlerinin yaklaşık iki haftadır ülkede oldüunu ve BAE'ye tıbbi destek ve yakıt desteği de verdiklerini söyledi.

Fotoğrafta ABD'li asker, koalisyon askerleri ile birlikte görülüyor

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.