ABD askerlerini Suudi Arabistan'dan çekiyor

ABD askerlerini Suudi Arabistan'dan çekiyor

ABD askeri güçlerinin önemli bir bölümünü Suudi Arabistan'dan çekme kararı aldı.

ABD askeri güçlerinin önemli bir bölümünü Suudi Arabistan'dan çekme kararı aldı.

Wall Street Journal'in aktardığı habere göre ABD, İran tehdidine karşı Suudi Arabistan'da konuşlu bulunan birçok askeri varlığı çekiyor.

Bu kapsamda Suudi Arabistan'da bulunan Patriot hava savunma sistemleri bölgeden çekilecek.

Buna ek olarak ABD'ye ait iki hava filosunun da Suudi Arabistan'ı terk ettiği, Basra Körfezi'ndeki ABD Donanması'nın sayısında azalmaya gidileceği belirtildi.

ABD'li yetkililer, İran'ın artık bölgede Suudi Arabistan'a karşı bir tehdit teşkil etmediğini savundu.

Nisan ayının başında ABD Başkanı Donald Trump'ın Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı, ABD askerlerini ülkeden çekmekle tehdit ettiği ortaya çıkmıştı.

Trump'ın düşen petrol fiyatlarından rahatsız olduğu ve Suudi Arabistan petrol üretimini azaltmadığı takdirde ülkeden askerlerini çekme tehdidinde bulunduğu öğrenilmişti.

ABD'nin bölgeden askerlerini çekmesi halinde iki ülke arasında askeri gerilimin artabileceği, bu doğrultuda petrol fiyatlarında da yükselme yaşanabileceği tahmin ediliyor.

2019 yılının Eylül ayında İran destekli grupların Suudi Arabistan'daki Aramco petrol tesislerine yönelik saldırısı sonrası petrol fiyatları rekor bir artış göstermişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.