"ABD, Asya-Pasifik’te 400 bin askerlik birlik oluşturdu"

"ABD, Asya-Pasifik’te 400 bin askerlik birlik oluşturdu"

Rusya Ana İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Kostyukov, "ABD, planlarını gerçekleştirmek ve Asya-Pasifik bölgesinin her yerinde ani birlik konuşlandırmak amacıyla 400 bin kişilik bir birlik oluşturdu." dedi.

Rusya Ana İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı İgor Kostyukov, ABD’nin Asya-Pasifik bölgesine 200 askeri tesis konuşlandırdığını, buralarda 400 bin asker olduğunu söyledi.

Moskova’daki uluslararası güvenlik konferasında konuşan Kostyukov “ABD, planlarını gerçekleştirmek ve Asya-Pasifik bölgesinin her yerinde ani birlik konuşlandırmak amacıyla 400 bin kişilik bir birlik oluşturdu. Bölgede faaliyet gösteren 50’yi aşkın büyük askeri üs var. ABD’nin 200’ü aşkın askeri tesisi mevcut” dedi.

Kostyukov, Mariana Adaları’ndaki Andersen Hava Üssü’nde Pasifik Okyanusu semalarını devriye gezmek için ABD’ye ait 6 B-52 ve B-2 bombardıman uçağının bulunduğunu ve uçakların sayısının bazen 15’e ulaştığını vurguladı.

Kostyukov, ABD’nin bölgedeki etkisini arttırmak için olabildiğince çok Asya-Pasifik ülkesini bölgesel tartışmalara çekmeye çalıştığını vurguladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.