ABD Ayasofya'da Kuran'dan Rahatsız gibi

ABD Ayasofya'da Kuran'dan Rahatsız gibi

ABD Dışişleri bakanlığı Ayasofya'da Kuran okutulmasına ve bunun TV'den yayınlanmasına tepki gösterdi.

ABD dışişleri bakanlığı sözcüsü Mark Toner Çarşamba günü yaptığı açıklamada: Karmaşık bir tarihi geçmişe sahip ve olağanüstü bir yapı olan Ayasofya'ya Türkiye'nin de saygı duymasını beklediklerini dile getirdi.

Bilindiği gibi iç işlerine müdahale etmek uluslararası anlaşmalara göre aykırıyken çoğu ülkede Amerikan büyükelçilikleri adeta ülkenin gayriresmi yöneticisiymiş gibi davranıyor. 

ABD elçisinin geçtiğimiz Gezi Parkı eylemleri süreçlerinde ve Türkiye'nin kriz dönemlerinin pek çoğunda; darbe süreçlerinde etkin rol oynadığı, adeta bir askeri ve istihbari karargah gibi davrandığı, Türkiye'de yaşanan pek çok darbenin ABD Büyükelçiliği'nin destek ve izinleriyle gerçekleştiği biliniyor. 

ABD'nin son açıklaması ve daha önce de Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, hükümet değişiklikleri ya da Türkiye'deki bir takım plan ve projeler ile ilgili müdahaleci açıklamaları hükümet tarafından zaman zaman haddini bilmezlik olarak tanımlansa da, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin son dönemde çok yönlü bir kuşatmayla karşı karşıya olduğu ve ABD'nin Suriye'de PYD'yi desteklemesi hem de diğer bölgelerdeki İsrail ile ilgili konular başta olmak üzere pek çok konuda ABD baskılarına teslim olma eğilimi gösterdiği gözlemleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.