ABD Bağdat'ta hava saldırısı düzenledi

ABD'nin dün gece saatlerinde Irak'ın başkenti Bağdat'ta Ketaib Hizbullah'a hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

ABD dün gece saatlerinde Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir hava saldırısı düzenledi.

İnsansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda İran destekli Şii milis grup Ketaib Hizbullah'ın yöneticilerinin hedef alındığı ifade edildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, "7 Şubat akşamı saat 21:30'da CENTCOM kuvvetleri, ABD servis üyelerine yönelik saldırılara karşılık olarak Irak'ta bir saldırı gerçekleştirmiş ve bölgedeki ABD kuvvetlerine yönelik saldırıları doğrudan planlamak ve bunlara katılmaktan sorumlu İran destekli milis Ketaib Hizbullah'ın bir komutanını öldürmüştür." denildi.

Yerel kaynaklar, Kataib Hizbullah'ın üst düzey liderlerinden "Ebu Bakır" künyeli Visam Muhammed Sabir Es Saadi ve Erkan Alyavi'nin öldürüldüğünü doğruladı.

ABC News'e konuşan Irak güvenlik kaynakları, Irak'taki ABD tesislerine karşı olası bir misillemeye hazırlık olarak, Bağdat'taki Yeşil Bölge olarak bilinen güvenli bölgeye tüm girişlerin kapatıldığını söyledi. Bağdat'ın merkezinde yer alan Yeşil Bölge, ABD Büyükelçiliği ve diğer önemli hükümet binalarının bulunduğu alan.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.