ABD balistik füze savunma sistemini test ediyor

ABD balistik füze savunma sistemini test ediyor

Pentagon, balistik füze sistemlerine karşı orta ölçekli balistik füze savunma sistemini test edeceğini duyurdu.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) balistik füze sistemlerine karşı orta ölçekli balistik füze savunma sistemini test edeceğini duyurdu.

AA'nın aktardığına göre, konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Pentagon sözcüsü Albay Jeff Davis, ABD’nin Mashall Adaları’ndaki Reagan Test Sahası'ndan fırlatılacak bir kıtalararası balistik füzeye Kaliforniya eyaletinde bulunan Vandenberg Hava Üssü’nden fırlatılacak olan orta ölçekli balistik füze savunma sistemi ile önleme yapılacağını kaydetti.

Testin başarısız olması sistemin başarısız olması anlamına gelmeyeceğini ifade eden Davis karada konuşlu orta ölçekli savunma sisteminin ilk kez bir kıtalararası füze ile test edileceğini aktardı.

Testin Kuzey Kore’nin balistik füze denemelerini sıklaştığı bir zamana denk gelmesi dikkat çekti. 

"Kuzey Kore bu testi yapmamızın tek nedeni değil"

Davis şöyle devam etti:

“Ancak Kuzey Kore bu kapasiteye sahip olmamız ve bu testi yapmamızın tek nedeni değil. İran da aynı zamanda çok karmaşık füzelere sahip ve mevcut füze sistemlerinin menzil ve isabetini geliştirmeye devam ediyor. Onların balistik füze kapasiteleri ABD’nin Ortadoğu’daki stratejik menfaatlerini tehdit etmeye devam edecektir.” 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.