ABD Başkanı Biden Çin lideri Cinping ile ilk kez görüştü

ABD Başkanı Biden Çin lideri Cinping ile ilk kez görüştü

Biden ABD ile Çin arasında süren siyasi ve ekonomik savaşı bitireceğini dile getirerek Çin Devlet Başkanı Şi CinPing ile de telefonda görüştü.

ABD Başkanı Joe Biden ABD ile Çin arasında süren siyasi ve ekonomik savaşı bitireceğini dile getirerek Çin Devlet Başkanı Şi CinPing ile de telefonda görüştü.

ABD Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ile bir saat görüşen Biden, "Bugün Savunma Bakanlığı bünyesinde strateji, operasyonel konsept, kuvvet konumlandırma dahil birçok konuya odaklanacak yeni bir Çin Görev Gücünün kurulduğuna ilişkin bilgi aldım." dedi.

Biden, sivil ve askerlerden oluşan bu birimin gelecek aylarda Pentagon'a, Çin ile ilgili tavsiyeler sunacağını söyledi. Savunma liderleri ile ulusal güvenlik önceliklerini konuştuklarını ifade eden Biden, askeri güç kullanmaya son çare olarak baktığını ifade etti.

Biden: Çin ve Covid-19'un kaynağıyla ilgili her şeyi bilmek istiyorum

Öte yandan Biden, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile de telefonda görüşerek Çin yeni yılı dolayısıyla kendisine ve ülkesine iyi dileklerde bulunduğunu söyledi. Konu ile ilgili sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan ABD Başkanı, "Pekin yönetiminin mali politikaları, Çin'deki insan hakları ihlalleri ve Tayvan'a yapılan siyasi baskıdan dolayı çekincelerimi ilettim. Cinping'e, ABD vatandaşlarının yararına olacaksa Çin ile çalışacağımı söyledim" ifadelerini kullandı.

Biden bir muhabirin kendisine "Covid-19 kirizi sebebiyle Çin'i cezalandıracak mısınız" sorusuna salgınının dünyaya nasıl yayıldığıyla alakalı tüm ayrıntıları araştıracaklarını dile getirerek, "Bu konuyla alakalı her şeyi bilmek istiyorum" cevabını verdi.

Washington yönetiminin Covid-19 salgınının çıkış kaynağı konusunda Dünya Sağlık Örgütü'nün Çin'in Vuhan şehrinde yaptığı araştırmadan da yararlanacağı kaydedildi.

Kaynak: Euronews

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.