ABD Başkanı Biden Gazze'de ateşkese dair tarih verdi

ABD Başkanı Biden Gazze'de ateşkese dair tarih verdi

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze Şeridi'nde ateşkesin önümüzdeki pazartesi gününe kadar sağlanmasını umduğunu belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, müzakerelerin hız kazandığı bir dönemde, Gazze'de önümüzdeki Pazartesi gününe kadar ateşkes sağlanmasını umduğunu söyledi.

New York'ta bir dondurmacıda gazetecilere verdiği demeçte Biden şu ifadeleri kullandı:

"Umarım hafta sonu başında ya da hafta sonunda ateşkes sağlanır. Ulusal güvenlik danışmanım bana ateşkese yakın olduğumuzu söylüyor. Yaklaştık. Henüz işimiz bitmedi. Umuyorum ki önümüzdeki Pazartesi günü ateşkes sağlanmış olacak."

Biden, ateşkes sağlanırsa İsrail'in Ramazan ayı boyunca saldırılarını durduracağını kaydetti.

ABD son günlerde ateşkes konusunda anlaşmaya varılması için İsrail'e yönelik baskılarını artırıyor. ABD yönetiminin İsrail'in Refah saldırısını geciktirmeye çalıştığı ifade ediyor.

Biden'ın yorumları İsrail, Mısır, Katar ve ABD temsilcilerinin hafta sonu Paris'te gerçekleştirdikleri müzakerelerin ardından geldi.

Al Jazeera muhabiri Patty Culhane, Biden'ın yorumlarının İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya bir mesaj olduğu görüşünde:

"Görüşmelerdeki tarafları zorlamaya çalışıyor ve Netanyahu'ya Pazartesi günü ateşkes olması gerektiği konusunda işaret veriyor olabilir. Eğer ateşkes olmazsa Başkan, Netanyahu tarafından kamuoyu önünde mahcup edilmiş olacak ve bu da ABD başkanlarının pek hoşuna giden bir şey değil."

Culhane, Biden'ın yorumlarının Salı günü başkanlık ön seçimlerinin yapılacağı Michigan eyaletindeki seçmenlere yönelik de olabileceğini belirtti. Eyaletteki pek çok Arap ve Müslüman seçmenin Biden'a oy vermeyeceği kaydediliyordu.

"Salıncak eyaletler" arasında yer alan Michigan başkanlık seçimlerinde toplamda 16 oya sahip ve seçimleri etkileme potansiyeli olan bir eyalet. Biden 2020'deki son seçimde Michigan'ı yaklaşık 157 bin oy farkla kazanmıştı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.