ABD Başkanı Biden Güney Afrika lideriyle görüşecek

ABD Başkanı Biden Güney Afrika lideriyle görüşecek

ABD Başkanı Joe Biden, 16 Eylül'de Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa ile görüşecek.

Washington yönetimi yetkililerinin son dönemde Afrika ülkeleri ile görüşmelerde bulunması dikkat çekiyor.

Güney Afrika dahil birçok Afrika ülkesi Rusya'nın Ukrayna işgali konusunda tarafsız bir tavır sergilemişti. Bu ülkelerden birkaçı da halihazırda Rusya ile iş birliği içerisinde bulunuyor.

ABD yetkililerinden Güney Afrika'ya son ziyaret geçtiğimiz ay Dışişleri Bakanı Antony Blinken tarafından gerçekleştirilmişti.

Blinken söz konusu ziyaretinde Biden yönetiminin küresel meseleleri ele almada Afrika uluslarını 'eşit ortaklar' olarak gördüğünü vurgulamıştı.

Biden'ın da Ramaphosa ile yapacağı görüşmelerde, Güney Afrika'nın Birleşmiş Milletler oylamasında Rusya'nın Ukrayna işgalini kınamadaki çekimser kalışı konusunu masaya yatıracağı ifade ediliyor.

Güney Afrika Devlet Başkanı Ramaphosa da Rusya'yı eleştirmekten kaçınmış ve bir uzlaştırıcının yer aldığı barış görüşmeleri çağrısında bulunmuştu.

Yoğun eleştiri altındaki Güney Afrikalı lider, destek arayışında

Öte yandan Afrikalı lider, kendisine ait bir çiftlikten çalınan 4 milyon dolar sebebiyle ülke içerisinde eleştirilere tabi tutuluyor.

Ramaphosa'nın, hırsızlık skandalının basında yankı bulması öncesinde olayı ihbar etmemesi, onun yolsuzluğa karıştığı iddialarını da gündeme getirmişti.

Güney Afrika Devlet Başkanı Ramaphosa, aralık ayında gerçekleşecek parti içi seçimde genel başkan seçilememesi durumunda 2024'teki devlet başkanlığı seçimlerinde yeniden aday olamayacak.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.