ABD Başkanı Biden: Suudi Arabistan ile yakında uzlaşabiliriz

ABD Başkanı Biden: Suudi Arabistan ile yakında uzlaşabiliriz

ABD Başkanı Joe Biden, Suudi Arabistan ile bir anlaşmaya varılabileceğini ilan etti.

ABD Başkanı Joe Biden, Suudi Arabistan'la yeniden yakınlaşmayı sağlayacak anlaşmanın yakında imzalanabileceği sinyalini verdi.

Biden, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın Suudi Arabistan yetkilileriyle yaptığı görüşmelerin ardından açıklamalarda bulundu.

Sullivan, Suudi yetkililerle Washington-Riyad yönetimleri arasında yeniden yakınlaşma sağlanmasını ve Suudi Arabistan ile İsrail arasında normalleşme sürecini görüşmüştü.

Biden, 2024 başkanlık seçimleri için katıldığı Maine eyaletinde düzenlenen bir etkinlikte "Suudi Arabistan'la yakınlaşmanın yolda olabileceğini" söyledi.

Fakat ABD Başkanı Biden, Suudi Arabistan'la olası anlaşmanın detayları hakkında bilgi vermedi.

Biden yönetiminin Suudi Arabistan'la aylardır "tarihi bir anlaşma" sağlama hedefinde olduğu biliniyor. Ancak Suudi Arabistan yönetimi ise ABD ile yakınlaşma sağlamamakta diretiyor.

ABD, ayrıca İsrail-Suudi Arabistan arasında normalleşme sağlama hedefinde. Ancak Riyad yönetimi normalleşme karşılığında ABD'den, güvenlik ve nükleer program desteği talep etmişti.

Biden ise geçtiğimiz günlerde, Suudi Arabistan'ın şartlarını içeren bir anlaşmaya varmanın "uzak bir ihtimal" olduğunu söylemişti.

ABD, İsrail'le normalleşen ülkelerin sayısını artırmak için girişimlerini sürdürüyor.

Bu kapsamda ABD Senatosu Dış Komitesi, diğer ülkelerin İsrail ile normalleşme sürecini güçlendirme programına 120 milyon dolar fon ayrılması için yasa tasarısı sunmuştu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.