ABD Başkanı Biden: Ukrayna için birlik olalım

ABD Başkanı Biden: Ukrayna için birlik olalım

ABD Başkanı Joe Biden, BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında uluslararası toplumu Ukrayna'daki "Rus saldırganlığına karşı birlik olmaya" çağırdı.

ABD Başkanı Joe Biden, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada dünyanın Ukrayna'yı 'Rus saldırganlığına' karşı savunmak için birlik olması çağrısı yaptı.

Dünya liderlerinden Ukrayna'ya verilen desteği azaltmamasını isteyen Biden, "Ukrayna'nın parçalanmasına izin verirsek hiçbir ulusun bağımsızlığı güvende olamaz" dedi.

Biden, BM'nin Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik "kasıtlı saldırganlığına karşı durması" ve aynı türden "gelecekteki saldırganlığı caydırması" gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı, "Rusya, dünyanın bıkkınlık göstereceğine ve sonuç almaksızın Ukrayna'yı acımasızca katletmesine izin vereceğine inanıyor. Ama ben size şunu soruyorum: Eğer BM'nin temel ilkelerini terk edersek herhangi bir üye devlet korunduğundan emin olabilir mi?" şeklinde konuştu.

Biden, "Amerika Birleşik Devletleri, müttefiklerimiz ve ortaklarımızla birlikte, egemenliklerini, toprak bütünlüklerini ve özgürlüklerini savunan cesur Ukrayna halkını desteklemeye devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Euronews

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.