ABD Başkonsolosluğu binasındaki bayrak söküldü

ABD Başkonsolosluğu binasındaki bayrak söküldü

ABD’nin St. Petersburg Başkonsolosluğu’nun bulunduğu binadaki Amerikan bayrağının bu akşam indirilerek söküldüğü belirtildi.

Sputnik muhabirinin aktardığına göre bu akşam saat 19.25’te (TSİ ile aynı) diplomatik temsilciliğin 2 çalışanı binanın 3. katındaki balkona çıkarak Amerikan bayrağını indirdi ve söktü.

Daha önce ABD yönetimi, İngiltere'deki 'Skripal vakasıyla' ilgili Londra ile dayanışma adına 60 Rus diplomatı sınırdışı etme, ayrıca Rusya’nın Seattle Konsolosluğu’nu kapatma kararı aldığını duyurmuştu.

Bunun üzerine Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Rusya Büyükelçisi’ni çağırarak, ABD'nin attığı adıma karşılık olarak Moskova Büyükelçiliği'nin 58 ve ABD'nin Yekaterinburg Başkonsolosluğu'nun 2 çalışanının 'istenmeyen kişi' ilan edildiğini, bu kişilerin 5 Nisan 2018’e kadar Rusya’yı terk etmek zorunda olduklarını bildirmişti.

ABD ayrıca kapanan St. Petersburg Başkonsolosluğu’nu da en geç bugün boşaltması gerekiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.