ABD bombardıman uçakları Avrupa semalarında

ABD bombardıman uçakları Avrupa semalarında

ABD'ye ait 4 adet bombardıman uçağı önce İsveç ile eğitim uçuşu gerçekleştirip ardından Bombardıman Görev Gücü misyonu kapsamında İngiltere'ye iniş yaptı.

ABD Hava Kuvvetleri'ne ait bombardıman uçaklarının, Kuzey Dakota eyaletindeki Minot Hava Üsüü'nden kalkarak dün İngiltere'ye iniş yaptı.

ABD'nin Avrupa'daki Hava Kuvvetleri misyonu tarafından yapılan açıklamada, 4 adet B-52 tipi bombardıman uçağının İngiltere'deki RAF Fairford üssüne ulaştığı açıklandı.

USAFE-AFAFRICA Komutanı General James Hecker yaptığı açıklamada, "Avrupa genelindeki Bombardıman Görev Gücü misyonları, müşterek iş birliğini geliştirmek ve Müttefiklerimiz ortaklığında küresel güç izdüşümünü yansıtmak açısından büyük fırsatlar sunuyor." ifadesinde bulundu.

Bombardıman Görev Gücü kapsamında İngiltere'ye iniş yapan ABD bombardıman uçaklarının bundan önce Norveç ve İsveç savaş uçaklarıyla bir dizi eğitim tertip ettiği aktarıldı.

İsveç Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Carl-Johan Edström ise yaptığı yazılı açıklamada, "Gripen savaş uçağımızın Amerika'nın en güçlü askeri uçakları beraberinde uçuş yaptığını görmek, gözle görülür bir biçimde NATO'nun gücünü ve dayanışmasını ortaya koyuyor." ifadesini kullandı.

İsveç'in bir süredir NATO'ya girme arayışında olduğu biliniyor.

Ancak Türkiye, taleplerinin karşılanmaması halinde İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeyeceğini vurguluyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.