ABD bombardımanı doğu Afganistan'da sivilleri vuruyor

ABD bombardımanı doğu Afganistan'da sivilleri vuruyor

Afganistan'ın doğusunda ABD'nin düzenlediği hava saldırısında çok sayıda sivil öldü ve yaralandı.

Afganistan'ın doğusunda ABD'nin düzenlediği hava saldırısında çok sayıda sivil öldü ve yaralandı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, ABD'ye ait insansız hava araçlarının geçtiğimiz gece Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar bölgesinde düzenlediği hava saldırılarında çok sayıda sivil yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgiye göre, Cumartesi gecesi Nangarhar iline bağlı Açin bölgesinde iki köye düzenlenen hava saldırılarında sivil kayıpları yaşandı ancak sayı bildirilmedi. Kabil hükümetine bağlı kaynaklar saldırılarda, bölgede varlık gösteren IŞİD yapılanmasının hedef alındığını açıklarken, yaşanan sivil kayıpları bilgisini de doğruladı. 

"15 IŞİD'li öldürüldü"

Kabil hükümetine bağlı kaynaklar çok sayıda sivilin öldüğü ve yaralandığı hava saldırılarında 15 IŞİD mensubunun öldürüldüğünü açıkladı.

Kunduz'da en az 60 sivil öldü

Öte yandan ABD'nin ülkenin kuzeyindeki Kunduz iline bağlı Char Dara bölgesinde Cuma günü gece saatlerinde düzenlediği hava saldırısında yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre en az 60 sivil yaşamını yitirmişti.

Kabil hükümeti bölgede ölen siviller ile ilgili bir açıklama yapmamış, hükümete yakınlığıyla bilinen yerel medyası ise saldırıda ölenlerin Taliban savaşçıları olduğunu ifade etmişti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.