ABD Büyükelçiliği ikinci kez özür diledi

ABD Büyükelçiliği ikinci kez özür diledi

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, dün resmi Twitter hesaplarından gazeteci Ergun Babahan'ın MHP lideri Devlet Bahçeli ile ilgili paylaşımının beğenilmesi dolayısıyla ikinci kez özür diledi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, dün resmi Twitter hesaplarından gazeteci Ergun Babahan'ın MHP lideri Devlet Bahçeli ile ilgili paylaşımının beğenilmesi dolayısıyla ikinci kez özür diledi.

ABD elçiliğinden yapılan açıklamada, 'Dün Twitter hesabımızda gerçekleşen hatadan dolayı özür dileriz. Ergun Babahan ile bir ilişiğimiz olmadığı gibi, attığı tweetin de içeriğini onaylamıyor ve kabul etmiyoruz. Söz konusu hatadan üzüntü duyduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz' dendi.

Büyükelçiliğin, Ergun Babahan'ın kişisel hesabında paylaştığı "Türkiye halkları Bahçeli'siz bir siyaset dönemine hazır olmalı" ifadesini içeren tweeti beğenmesi tepki çekmişti.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği maslahatgüzarı pazar günü Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Türk Dışişleri, Büyükelçiliğin resmi Twitter hesabından gazeteci Ergün Babahan'ın MHP lideri Devlet Bahçeli ile ilgili paylaşımına 'beğeni' (like) konulması ile ilgili izahat istedi.

Konuyla ilgili basını bilgilendiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Hem gerekli tepki gösterildi, hem de daha net açıklama talebinde bulunuldu' ifadelerini kullandı. 'Yanlışlıkla olduğunu söylediler' diyen Çavuşoğlu, kendilerine daha net şekilde düzeltmelerini söylediklerini ve elçiliğin bu yönde açıklama yapacağını kaydetmişti.

Büyükelçilik, İngilizce ve Türkçe mesajlarla özür dilemişti

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği ise büyükelçiliğin Twitter hesabından Ergun Babahan'ın paylaşımının yanlışlıkla beğenildiğini belirterek özür diledi.

Büyükelçilik, söz konusu paylaşıma ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Önce İngilizcesi ardından da Türkçesi yapılan açıklamada, "Bugün büyükelçiliğimizin Twitter hesabından ilgisiz bir mesaj yanlışlıkla beğenilmiştir. Söz konusu hatadan ve yaratmış olabileceği kafa karışıklığından dolayı özür diliyoruz." ifadesi yer aldı.

ABD Büyükelçiliğinin yanlışla beğendiğini açıkladığı Babahan'ın paylaşımında, "MHP Lideri Devlet Bahçelisiz bir siyaset dönemine hazırlık" vurgusu yer alıyor.

Ergun Babahan Twitter adresinden açıklama yaptı

Türkiye'de 'FETÖ firarisi' olarak aranan Ergun Babahan Büyükelçiliğin beğendiği paylaşımın bir 'kriz'e yol açması sonrasında, Twitter hesabından cevaben bir yazı yayımladı.

'Bir tweet attım, hayatım değişti' sözleriyle başladığı yazısında 'Devlet Bahçeli gibi bir siyasi kimliğin sağlık durumunun haber teşkil ettiğini ve her gazeteci gibi kendisinin de Türkiye'deki birçok konuyu etkileyecek gelişmeleri takipçileriyle paylaştığını' dile getiren Babahan, "İşimizi, gazetemizi, yaşamımızı elimizden aldınız ama tweet atma hakkımızı, gerçekleri dile getirme özgürlüğümüzü elimizden alamayacaksınız." dedi.

Babahan, 'Bahçeli’nin sağlık durumunun artık aktif siyasi hayata dönmesine el vermeyecek noktada olduğunu' iddia ederek, bu gelişmeyi "Ankara’da herkesin bildiği bir sır" olarak tanımladı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.