ABD Büyükelçiliği’nden 15 Temmuz uyarısı: Etkinlikler düzenlenecek, kalabalıktan uzak durun

ABD Büyükelçiliği’nden 15 Temmuz uyarısı: Etkinlikler düzenlenecek, kalabalıktan uzak durun

ABD Ankara Büyükelçiliği, vatandaşlarına 15 Temmuz'un yıldönümü nedeniyle Türkiye genelinde yapılacak kalabalık etkinliklerden uzak durma çağrısı yaptı.

ABD Ankara Büyükelçiliği, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yıldönümü nedeniyle Türkiye genelinde yapılacak kalabalık etkinliklerde olası “şiddet” ihtimaline dikkat çekerek, vatandaşlarından gösterilerden uzak durmaya çağırdı.

Büyükelçiliğin internet sitesinden yapılan duyuruda, Türkiye Büyük Millet Meclisi binası ile Ankara’daki diğer hükümet binaları, kamu mekanları ve İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde anma etkinlikler düzenleneceğinin medyada yer aldığı belirtildi. Türk yetkililerin anma etkinliklerinin zamanı ile ilgili bilgileri henüz açıklamadığına da dikkat çekildi. Bu çerçevede, Amerikan vatandaşlarından yerel haber kaynaklarını takip ederek, nerelerde kalabalık toplanacağını dikkate almaları istendi.

Duyuruda, özetle, “Türkiye’deki ABD Temsilciliği bilgilendiriyor ki 15 Temmuz ve önceki günlerde, darbe girişimi yıldönümüyle ilgili olarak ülke genelinde hükümet ve hükümet dışı organizasyonlar ile halka açık yerlerde toplantı ve gösteriler gibi büyük etkinlikler gerçekleşebilir. Türkiye’deki ABD Temsilciliği, Türkiye’de seyahat eden veya yaşayan ABD vatandaşlarını dikkatli olmaya ve gösteriler ile büyük kalabalıklardan uzak durmaya çağırıyor” denildi. Barışçıl amaçlarla düzenlenecek gösterilerde “şiddet” ortamı oluşabileceği de vurgulandı.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.