ABD Büyükelçisi Bass: Karlov suikastinin arkasında biz yokuz

ABD Büyükelçisi Bass: Karlov suikastinin arkasında biz yokuz

Rus büyükelçiye yönelik saldırıda paylarının olduğunu reddeden ABD'li büyükelçi, PYD hakkında "Kendilerini destekliyoruz ama doğrudan silah vermiyoruz." dedi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesiyle ilgili "Suçlamaları reddediyoruz, saldırıyı kınıyoruz" dedi.

 

Bass, Karlov'a yönelik saldırının arkasında ABD'nin yardım ettiğine yönelik iddiaları "ABD'nin desteği olduğuna dair delil yok" diyerek kesin bir ifadeyle reddetti ve soruşturmaya destek olmak için öneri de bulunduklarını hatırlattı.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass PKK'nın Suriye kolu olan PYD hakkında ise, "Kendilerini destekliyoruz ama doğrudan silah vermiyoruz. Amaç IŞİD'in saldırı kapasitesini azaltmak. Suriye'deki sözde kantonların birleşmesini desteklemedik. Suriye'nin geleceğine tüm Suriyeliler karar vermeli" dedi. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.