ABD: California'daki yangınlarda yerleşim birimleri haritadan silindi

ABD: California'daki yangınlarda yerleşim birimleri haritadan silindi

ABD'nin California eyaletinde yaşanan tarihi yangın felaketinde 300 bin hektardan fazla orman yandı, pek çok yerleşim birimi haritadan silindi. Yangınlar ilerlemeye devam ediyor.

Barındırdığı nüfus bakımından ABD'nin en büyük eyaleti olan California, tarihinin en büyük orman yangını felaketiyle boğuşuyor.

Son yangınlarda 300 bin hektarın (3 bin kilometrekare) üzerinde ormanlık alanın kül olduğu belirtiliyor. 

Yangınlar kontrol altına alınamıyor

Eyalette yağışın olmayışı ve 40 dereceyi aşan sıcaklıklar yangınların kontrol altına alınmasını önlüyor. California'da 11 bölgedeki büyük çaplı yangın kontrol altına alınamıyor ve ilerlemeye devam ediyor.

Eyaletteki yangınlar ABD tarihinde "Altına Hücum" dönemi olarak bilinen, o dönemin sembol kasabası Greenville'i hemen hemen tamamen yaktı.

Yerleşim birimleri haritadan silindi

Greenville'in yanı sıra yangınlar California'da pek çok yerleşim birimini tamamen yakarak haritadan sildi.

California'daki yangınların büyük yerleşim birimleriyle iç içe olan ormanlık arazilere sıçraması durumunda ise ABD tarihinin en büyük felaketlerinden birinin yaşanabileceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.