ABD: Chicago polisi 13 yaşındaki çocuğu teslim olmasına rağmen öldürdü

ABD: Chicago polisi 13 yaşındaki çocuğu teslim olmasına rağmen öldürdü

ABD'de Chicago polisi 13 yaşındaki Adam Toledo isimli çocuğun vurularak öldürüldüğü görüntüleri paylaştı.

ABD'de Chicago polisi 13 yaşındaki Adam Toledo isimli çocuğun vurularak öldürüldüğü görüntüleri paylaştı. 29 Mart'ta gerçekleşen olaya ait görüntülerde Toledo'nun karanlık bir sokakta polisten kaçtığı, ellerini kaldırarak polise döndüğü sırada polisin bir el ateş açtığı görülüyor.

Göğsünden vurulan Toledo, polisin ilkyardım çabasına rağmen hayatını kaybetti.

Perşembe günü paylaşılan ve polis memuru Eric Stillman'ın vücut kamerasından alınan videoda polisin "Dur" diye bağırdığı, Adam Toledo'nun ellerini kaldırarak döndükten sonra vurulduğu görülebiliyor.

Olayın ardından Chicago polisi, çocuğun elinde silah olduğunu öne sürmüştü.

Toledo ailesinin avukatı Adeena Weiss Ortiz ise düzenlediği basın toplantısında videoda Toledo'nun polisin emrine uyarak silahını yere attığını ve polise doğru döndüğünü dile getirdi.

Toledo'nun ailesinin adalet istediğini vurgulayan Ortiz, "Polis silahı olmayan birini vurmamak için eğitim alıyor" dedi.

Adam Toledo, Chicago'nun bağlı olduğu Illinois eyaletinde son yıllarda polis tarafından öldürülen en genç kişi oldu.

Vali'den halka 'sakin olun' çağrısı

Chicago Valisi Lori Lightfoot ise düzenlediği basın toplantısında soruşturmanın sürdüğünü belirterek halka sakin olmaları çağrısı yaptı.

Görüntüleri izlemenin "acı verici olduğunu" söyleyen Lightfoot, "Kısaca söylemek gerekirse, Adam'a sahip çıkamadık. Şehrimizde birini daha kaybetmeyi göze alamayız. Uzun zamandır polis şiddeti ve görevi kötüye kullananlar yüzünden travmaya uğramış bir şehirde yaşıyoruz" dedi.

Toledo'nun ailesi de yayımladıkları açıklamada "şehirleri için dua ettiklerini, Adam'ın hatırası için insanların sakin kalması gerektiğini, reform için beraber işbirliği içinde çalışmalarının önemli olduğunu" aktardı.

Polis memuru bir savaş gazisi

Öte yandan Chicago'da Toledo'nun öldürülmesiyle ilgili olarak, olayın nasıl gerçekleştiğine dair diğer polislerin vücutlarındaki kameralar, civardaki güvenlik kameralarından görüntüler ve belgeleri de içeren 33 dosya yayımlandı.

Savcılık makamına göre Adam Toledo, öldürülmesinden önce yoldan geçen bir arabaya ateş eden 21 yaşındaki Ruben Roman ile birlikteydi.

Ateş sesi polisin bölgeye gelmesine yol açtı.

Roman, cumartesi günü yasa dışı silah kullanımı, ateşli bir silahı sorumsuzca kullanmak ve küçük yaştaki birini tehlikeye atmak suçlamalarından mahkeme karşısına çıktı.

Chicago Sun-Times gazetesinin haberine göre Toledo'ya ateş açan 34 yaşındaki polis memuru ise bir savaş gazisi. Hakkında daha önce kayda geçen bir suçlama yok.

Kaynak: BBC Türkçe, Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.