"ABD Çin Komünist Partisi üyelerine ülkeye giriş yasağı getirecek"

"ABD Çin Komünist Partisi üyelerine ülkeye giriş yasağı getirecek"

Trump yönetiminin, Çin Komünist Partisi üyeleri ve ailelerinin ABD’ye seyahatlerine yasak uygulanması üzerine çalışma yaptığı bildirildi.

ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin, Pekin ve Washington arasındaki gerilimi artırabilecek bir şekilde, tüm Çin Komünist Partisi üyeleri ve ailelerinin ABD’ye seyahatlerine yasak uygulanması üzerine çalışma yaptığı bildirildi.

İsminin yayınlanmasını isteyen bir kaynağın Reuters haber ajansına bildirdiğine göre, konu hakkında görüşen üst düzey yetkililer, olası bir başkanlık emri için bir taslak oluşturmaya başladılar ancak yapılan müzakereler hala başlangıç aşamasında ve henüz Trump’a sunulmadı.

Öte yandan bu iddiadan ilk bahseden New York Times gazetesi oldu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo geçtiğimiz haziran ayında, ABD’nin Hong Kong'da özgürlüklerin kısıtlanmasında sorumlu olduğu düşünülen Çin Komünist Partisi’nin yetkililerinin giriş vizelerine kısıtlama uygulayacağını duyurmuştu.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.