ABD: Çin Rusya ve İran 2018 seçimlerine müdahale etmeye çalıştı

ABD: Çin Rusya ve İran 2018 seçimlerine müdahale etmeye çalıştı

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Cuma günü yapılan basın toplantısında Çin, Rusya ve İran'ın ABD'de bu yıl yapılan ara seçimlere müdahale etmeye çalıştığını öne sürdü.

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Dan Coats, Cuma günü yapılan basın toplantısında Çin, Rusya ve İran'ın ABD'de bu yıl yapılan ara seçimlere müdahale etmeye çalıştığını öne sürdü.

Rusya, Çin ve İran'ın kendi çıkarlarını desteklemek amacıyla ABD'nin 2018 ara seçimleri üzerinde 'etki gösterme faaliyetleri' yürüttüğünü ileri süren Dan Coats şu ifadeleri kullandı:

"Bu süreçte, istihbarat birimleri ülkemizin seçim altyapısından oy kullanmalarını engelleyen, oy sayımlarını değiştiren veya oy kullanma kabiliyetini bozacak herhangi bir taviz verdiğini belirten istihbarat raporlarına sahip değil."

Söz konusu ülkelerin çıkarları dahilinde ABD'ye yönelik etki faaliyetleri ve mesaj kampanyaları yürüttüğünü ileri süren Coat, aynı zamanda bahsi geçen aktivitelerin 2018 ara seçimlerinin sonuçları üzerinde etki yaratıp yaratmadığı konusunda bir inceleme yapmadıklarını kaydetti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.