ABD darbenin ardından Sudan'a 700 milyon dolarlık yardımı dondurdu

ABD darbenin ardından Sudan'a 700 milyon dolarlık yardımı dondurdu

ABD, Sudan'a vereceğini açıkladığı 700 milyon dolarlık nakdi yardımı darbe nedeniyle dondurduğunu duyurdu.

ABD, darbe olduğu gerekçesiyle Sudan yönetimine teslim edeceği 700 milyon dolarlık nakit yardımını dondurduğunu açıkladı.

Sudan'da 2019 darbesinin ardından şekillenen geçici yönetimin askeri kanadı sivil kanadını dün gerçekleştirdiği darbeyle devirdi, askerler sivil kanadın başındaki başbakan Abdullah Hamduk'u tutukladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price darbeye dair yaptığı açıklamada "Askeri yetkililer, gözaltına alınan siyasi aktörleri derhal serbest bırakmalı ve güvenliğini sağlamalıdır. Sivil liderliğe sahip geçiş hükümeti tamamen eski haline getirilmeli ve darbeyi protesto edenlere yönelik herhangi bir şiddetten kaçınılmalıdır. Bu durumda Sudan'a teslim edeceğiz 700 milyon dolarlık nakit yardımı dondurduk." dedi.

Ekonomik krizde bulunan Sudan için bu nakdi yardımın kritik önemde olduğu, aksi takdirde yönetimin maaş ödemelerini gerçekleştiremeyebileceği belirtiliyor.

ABD, 1989-2019 döneminde Sudan'ı yöneten Ömer Beşir'in aksine yeni yönetimle iyi ilişkiler kurmuştu. Hatta Sudan'ın yeni yönetimi 2020'de İsrail'i tanıyan Arap rejimleri arasında yer almıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.