ABD diplomatların ailelerini İstanbul'dan çekiyor

ABD diplomatların ailelerini İstanbul'dan çekiyor

ABD, İstanbul’daki başkonsolosluk personelinin ailelerinin Türkiye’den ayrılması yönünde karar aldı

ABD Dışişleri Bakanlığı, saldırı potansiyeli nedeniyle İstanbul’daki diplomatların ailelerinin Türkiye’den ayrılmasına karar verdi.

Vatandaşlarını Türkiye’de artan saldırılara karşı uyaran ABD Dışişleri Bakanlığı, 29 Ekim’de alınan karar çerçevesinde İstanbul’daki Başkonsolosluk’ta çalışan personelin ailelerinin Türkiye'den tahliye edileceğini  açıkladı.

Bu kararın sadece İstanbul’daki diplomatların ailelerini kapsadığı  belirtilen açıklamada diğer illerdeki diplomatları etkilemediği belirtildi.

Türkiye’deki durumun değerlendirilmeye devam edeceği ve geçtiğimiz günlerde yayınlanan seyahat uyarısının hala geçerli olduğu da açıklamada yer aldı. ABD’li ve yabancı turistlerin, uluslararası silahlı örgütler tarafından hedef alındığını hatırlatan açıklama, şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz yıl, aşırı gruplar Fransa, Belçika, Almanya, Mali, Bangladeş, Tunus ve Türkiye’de saldırılar düzenledi. Türkiye’de büyük gösterilere, turistik yerlere, restoranlara, alışveriş merkezleri, ibadet yerleri ve hava ulaşımı, otobüsler, köprüler, otogarlar dahil olmak üzere ulaşım ağlarına saldırılar düzenlenebilir. Bu gruplar aynı zamanda Batılılar ile ABD’li yetkilileri kaçırmak ve bu kişilere suikast düzenlemekle ilgili tehditte de bulundu.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.