ABD Dışişleri Bakanı Blinken 7 Ekim'den bu yana ikinci kez İsrail'de

ABD Dışişleri Bakanı Blinken 7 Ekim'den bu yana ikinci kez İsrail'de

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken çatışmaların başlangıcından bu yana ikinci kez İsrail'de temaslarda bulunuyor.

İsrail'in uluslararası alanda en büyük destekçilerinden Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) dışişleri bakanı Antony Blinken, bir kez daha İsrail'e gitti. 

7 Ekim'de başlayan sürecin ilk günlerinde İsrail'i ziyaret eden Blinken, bugün gerçekleştirdiği ikinci ziyaret öncesinde Washington'da yaptığı açıklamada, hedeflerinin Gazze'deki sivil halkın yaşadığı zararı en aza indirmek olduğunu belirtti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen sivillerin sayısındaki artış ve bölgede yaşanan gıda, su, ilaç ve yakıt kıtlığı nedeniyle uluslararası toplumdan gelen ateşkes çağrıları artıyor.

İsrail yönetimi ise ateşkes taleplerini bir kez daha reddetti. Beyaz Saray bu tavrı destekleyerek, 'İsrail'in kendini korumasına engel olmayacağını' duyurdu.

Hamas'ın kontrolündeki Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında şu ana dek en az 9 bin 61 kişinin öldürüldüğünü duyurdu. Yaklaşık 2 milyon 300 kişinin yaşadığı Gazze sahil şeridi, haftalardan bu yana İsrail tarafından yoğun bir bombardımana tabi tutuluyor.

Kaynak: Mepa News, DW Türkçe

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.