ABD Dışişleri Bakanı Blinken beşinci kez Ortadoğu turuna çıkıyor

ABD Dışişleri Bakanı Blinken beşinci kez Ortadoğu turuna çıkıyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken 7 Ekim'den bu yana beşinci defa Ortadoğu'da birçok ülkeyi kapsayan diplomasi turuna çıkıyor.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bugün başlayacak Ortadoğu ziyareti kapsamında Suudi Arabistan, Mısır, Katar, İsrail ve Batı Şeria'yı ziyaret edecek.

Blinken'in 7 Ekim'de Hamas'ın İsrail'e düzenlediği saldırıdan bu yana bölgeye yaptığı beşinci ziyaret, ABD'nin Irak ve Suriye'deki İran bağlantılı hedeflere misilleme saldırıları düzenlemesinden birkaç gün sonra gerçekleşiyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, Blinken'ın Gazze'deki tüm İsrailli rehinelerin serbest bırakılmasını sağlayacak bir anlaşma için diplomatik çaba sürdüreceği ifade edildi.

Hamas'tan bir kaynağa göre, bir hafta önce Paris'te CIA şefi ile İsrailli, Katarlı ve Mısırlı yetkililerin katıldığı görüşmelerde taslağı hazırlanan öneri, Hamas'ın elindeki rehinelerin serbest bırakmasıyla birlikte çatışmalara altı hafta ara verilmesini öngörüyor.

Bir Hamas kaynağı mevcut üç aşamalı ateşkes önerisinin, Filistinli mahkumlar için bazı rehinelerin serbest bırakılacağı ve olası uzatmalarla birlikte çatışmalara altı haftalık bir ara verilmesini kapsadığını söylemişti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.