ABD Dışişleri Bakanı Blinken İsrail'e gidiyor

ABD Dışişleri Bakanı Blinken İsrail'e gidiyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın bugün İsrail'de olması bekleniyor.

ABD Başkanı Joe Biden dün yaptığı açıklamada bir kez daha ABD'nin İsrail'in güvenliğine yönelik bağlılığının "sarsılmaz" olduğunu yineledi ve "ABD'nin İsrail'in arkasında olduğunun" altını çizdi.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, Biden Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, "Bu saldırı Yahudi halkına yönelik bin yıllık antisemitizm ve soykırımın bıraktığı acı hatıralar ve yaraları su yüzüne çıkarmıştır. Şu anda çok açık olmalıyız. Terörizmin hiçbir gerekçesi, hiçbir mazereti olamaz. Ve burada sergilenen terör türü, kesinlikle sınırı aştı" dedi.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da İsrail ile dayanışma göstermek ve güncel gelişmeleri görüşmek üzere bugün İsrail'de olacak.

Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Komitesi Genel Sekreteri Hüseyin Eş Şeyh, Blinken'ın temaslarında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la da görüşeceğini söyledi.

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.