ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Taliban 2001'de olduğundan daha güçlü

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Taliban 2001'de olduğundan daha güçlü

ABD Dışişleri Bakanı ABD'nin 20 yıllık savaşında çok bedel ödediğini, Taliban'ın ise bugün 2001'den çok daha güçlü olduğunu belirterek Afganistan'dan çıkma kararını savundu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony J. Blinken ABD Senatosu'nda yaptığı açıklamada 11 Eylül saldırılarının ve ABD'nin "teröre karşı savaşının" başlamasının üzerinden 20 yıl geçmesi münasebetiyle bir değerlendirme konuşması yaptı.

Blinken Taliban'ın ABD'nin Afganistan'ı işgal etmesinden önceki döneme göre bugün her açıdan daha güçlü olduğunu vurguladı.

Blinken ABD'nin "terörle mücadelede" binlerce can kaybı verdiğini, trilyonlarca dolar harcadığını ama Taliban'ın 2021'de 2001'e oranla başta askeri açıdan ve her açıdan çok daha güçlü hale geldiğini belirtti. Blinken, Taliban'ın kendini gittikçe geliştirmesi nedeniyle askeri açıdan ABD için yenilemez hale geldiğini ifade etti.

Blinken bunun ABD için bir şeylerin yanlış gittiğine delil olduğunu, ABD'nin verdiği kayıp ve yaptığı harcamalara rağmen Taliban'ın güçlenmeye devam ettiğini belirterek ABD'nin bir 10 yıl daha savaşı sürdürmek yerine Afganistan'dan çekilmesinin doğru olan karar olduğunu savundu.

Blinken ABD'nin rakip ve düşmanı ülkeler gelişmesini sürdürürken ABD'nin 20 yıldır devasa harcamaları savaşlar için harcayarak büyük kayba uğradığını söyledi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.