ABD Dışişleri Bakanı Blinken yeniden İsrail ve Ortadoğu turuna çıkıyor

ABD Dışişleri Bakanı Blinken yeniden İsrail ve Ortadoğu turuna çıkıyor

ABD Dışişleri Bakanı Blinken 7 Ekim'den bu yana İsrail ve bölge ülkelerini defalarca ziyaret etti.

ABD'li üst düzey bir yetkili Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Perşembe günü Filistin-İsrail çatışmasına ilişkin diplomatik istişareleri sürdürmek üzere İsrail'e de uğramak üzere Ortadoğu'ya hareket edeceğini söyledi.

İsminin açıklanmaması kaydıyla gazetecilere bilgi veren yetkili, ABD'nin diplomasi temsilcisi Amos Hochstein'ın da İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilimi yatıştırmak üzere İsrail'e gideceğini söyledi.

Blinken'in Perşembe gecesi "İsrail de dahil olmak üzere bir dizi başkente uğramak üzere" yola çıkacağını söyleyen yetkili daha fazla ayrıntı vermedi.

ABD Başkanı Joe Biden, insani yardım için Gazze'ye erişimi iyileştirmeye ve Hamas'ın elindeki rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak için İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile son günlerde telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Hamas tarafı ise Beyrut’ta hareketin iki numaralı ismi Salih el Aruri’nin hedef alınmasının ardından esir takası müzakerelerini askıya aldığını açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum