ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Fırat Kalkanı Hakkında Konuştu

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Fırat Kalkanı Hakkında Konuştu

Mark Toner "Sınırlarını korumak Türkiye'nin ulusal güvenlik çıkarıdır" ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre; Toner, "Kendi sınırından IŞİD'İ uzaklaştırmak ve sınırlarını korumak Türkiye'nin ulusal güvenlik çıkarıdır" dedi.

Toner, günlük basın toplantısında Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı ve Rusya'nın harekata yaklaşımı ile ilgili soruları cevapladı.

Rusya'nın, harekatın boyutu ve kapsamı ile ilgili bazı medya organlarına yansıyan şikayetlerinin sorulması üzerine Toner, ABD'nin ve müttefik ülkelerin Suriye'deki eylemlerinin IŞİD'e karşı ulusal güvenlik çıkarlarını koruma zemininde gerçekleştiğini bildirdi.

Türkiye'nin de aynı güvenlik kaygısıyla hareket ettiğini düşündüğünü ifade eden Toner, "Kendi sınırından IŞİD'i uzaklaştırmak ve sınırlarını korumak Türkiye'nin ulusal güvenlik çıkarıdır" şeklinde konuştu.

ABD'nin ve Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun (ISSG) önceliğinin hala Suriye'nin toprak bütünlüğü olduğunu kaydeden Toner, IŞİD gibi bir tehdidinin mutlaka bertaraf edilmesi gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.