ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye'ye kınama: Şiddet olaylarından endişe duyuyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye'ye kınama: Şiddet olaylarından endişe duyuyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı ve Washington belediyesi, Türkiye'yi Cumhurbaşkanlığı korumalarının karıştığı kavga nedeniyle kınadı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beyaz Saray ziyareti sonrası geçtiği Türk Büyükelçilik Rezidansı önünde protestocu bir grupla Erdoğan’ın korumaları arasında çıkan kavga sonrasında yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada "Protestocular ve Türk güvenlik yetkililerinin karıştığı şiddet olaylarından endişe duyuyoruz" ifadeleri yer aldı.

 

Dışişleri sözcüsü Heather Nauert imzalı açıklamada, "konuşma özgürlüğüne verilecek uygun yanıtın asla şiddet olmadığı" belirtildi. "Her yerdeki insanların ifade ve barışçı protesto özgürlüğünü destekliyoruz" denen açıklamada endişelerin Türk hükümetine en güçlü şekilde iletildiği de yer aldı.

Washington Belediye Başkanı Muriel Bowser da yazılı bir açıklamayla, Türk Büyükelçiliği Konutu önünde çıkan kavgayı kınadı. Bowser, “barışçıl gösterilere yönelik saldırının, başkentin değerlerine ve Amerikan halkının haklarına hakaret” olduğunu söyledi.

Muriel Bowser, yazılı olarak yaptığı açıklamada, Salı günü yaşanan olayları “şiddet dolu bir meydan okuma” olarak değerlendirdi.

 

Açıklamada, “Dün tanık olduğumuz, barışçıl gösterilere yönelik şiddet içerikli saldırı, kentimizin değerlerine ve halkımızın haklarına hakarettir. Bu olayları güçlü biçimde kınıyorum. Verdiğimiz karşılıkla ilgili bilgilendirildim. Metropolitan Polis Teşkilatı olayı soruşturmaya devam edecek ve adaletin yerini bulması için federal yetkililerle de çalışacak” denildi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beyaz Saray ziyareti sonrası geçtiği Türk Büyükelçilik Rezidansı önünde olaylar çıkmıştı. Protestocu bir grupla Erdoğan’ın korumaları arasında çıkan kavgayı Amerikan polisi, güçlükle ayırabilmişti.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.