ABD Donanması USS Bonhomme'yi hurdaya ayırıyor

ABD Donanması USS Bonhomme'yi hurdaya ayırıyor

ABD Donanması, USS Bonhomme savaş gemisini hurdaya ayırma kararı aldı.

ABD Donanması, USS Bonhomme savaş gemisini hurdaya ayırma kararı aldı.

Amfibi saldırı gemisi sınıfından olan gemide helikopterlerin ve benzeri askeri araçların inebilmesi için alanlar da mevcuttu.

USS Bonhomme Richard (LHD-6) adlı amfibi saldırı gemisinde 12 Temmuz'da yangın çıkmış, 5 gün süren yangın sonucunda gemi kullanılamaz hale gelmişti. Yaklaşık yüzde 60'ı tahrip olan gemiye dair sürdürülen görüşmeler sonucunda, gemiyi tamir etmek için gerekli masrafın yüksekliği sebebiyle, geminin hurdaya ayrılmasına karar verildi.

Geminin yeniden kullanıma kazandırılması için 5 ile 7 yıl ve 2.5 ile 3.2 milyar dolar gerektiği, bu sebeple bu seçeneğin tercih edilmediği bildirildi.

Geminin hurdaya ayrılma süreci ise 9 ila 12 ay sürecek ve 30 milyon dolara mal olacak.

uss-bonhomme-richard.jpeg

Yangının ardından USS Bonhomme

ABD, yangından bir süre önce gemiyi F-35'lerin kullanımı için modernize etmişti. Bu süreç 18 ay sürmüş ve 250 milyon dolar harcanmıştı. Gemiye modernizasyon kapsamında eklenen ekipmanların yeniden kullanılabilecek bir şekilde çıkarılıp çıkarılamayacağı ise halen belirsizliğini koruyor.

Siparişi 1992 yılında verilen ve 1998 yılında göreve başlayan geminin denkleştirilmiş maliyeti yaklaşık 3.3 milyar dolardı.

Geminin yerine yenisinin konulmasının maliyetinin 4 milyar doları aşacağı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.