ABD düşük güçlü nükleer başlık üretmeye başladı

ABD düşük güçlü nükleer başlık üretmeye başladı

ABD Trident füzeleri için, Hiroşima'ya atılan atom bombasının üçte birine denk gelen düşük güçlü nükleer başlık üretmeye başladı.

ABD Ulusal Nükleer Güvenlik Ajansı düşük güçlü nükleer başlık üretmeye başladıklarını duyurdu.

Trump yönetiminin ısrarla savunduğu W76-2 nükleer başlıkları Teksas'taki Pantax Tesisleri'nde üretiliyor. Ulusal Nükleer Güvenlik Ajansı sözcüsü tarafından yapılan açıklamada W76-2 nükleer başlıkların bir kısmının bu yıl sonuna kadar ABD Donanması'na teslim edileceği belirtildi. Kaç nükleer başlığın üretileceği kamuoyu ile şimdilik paylaşılmıyor.

W76-2 nükleer başlıklar W76-1 Trident füzelerinin devamı niteliğinde. Yeni üretilmeye başlanan nükleer başlıklar ABD'nin 2. Dünya Savaşı sırasında Hiroşima'da kullandığı nükleer başlıktan daha küçük olacak.

Mevcut nükleer füzelerin büyük olduğunu savunan Trump yönetimi düşük güçlü başlıkların daha esnek olduğunu ve caydırıcılık sağlayabileceği görüşünde.

Yeni nükleer başlıkların üretilmesine Demokratlar ve nükleer silah karşıtları şiddetle karşı çıkıyor. Defense News sitesine göre Temsilciler Meclisi'ndeki Savunma Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi Adam Smith W76-2 başlıklar için gerekli olan bütçeyi bloke edebileceğinin işaretini verdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.