ABD El Kaide'yi hedef almaya devam ediyor: Yemen'de Ocak ayında 10 saldırı

ABD El Kaide'yi hedef almaya devam ediyor: Yemen'de Ocak ayında 10 saldırı

ABD Merkez Komutanlığı, Yemen'de Ocak ayında on hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı.

ABD Merkez Komutanlığı'nın birkaç gün önce yaptığı basın açıklamasına göre Yemen'de bu yılın Ocak ayında "teröre karşı" 10 hava saldırısı gerçekleştirildi. ABD ordusu 2017 yılında ülkede rekor düzeyde hava saldırısı düzenlemesinin ardından geçtiğimiz yıl yakaladığı ivmeyi bu yıl da koruyor görünüyor.

AYEK'i hedef alan 9 saldırı

Merkez Komutanlığı sözcüsü Yarbay Earl Brown'ın açıklamasına göre, Yemen'de bu yılın Ocak ayında düzenlenen saldırılardan 9 tanesi Arap Yarımadası El Kaidesi'ni hedef alırken, diğer saldırı ise Yemen'deki IŞİD yapılanmasını hedef aldı. Merkez Komutanlığı bu saldırıların düzenlendiği yer ya bu saldırılarda öldürülen kişilere dair herhangi bir bilgi vermedi.


Arap Yarımadası el Kaidesi ve IŞİD ise Ocak ayında Yemen'de üst düzey liderlerinden yahut üst düzey mensuplarından herhangi birinin öldüğüne dair bir açıklamada bulunmadı. Brown, "saldırıların şiddet yanlısı aşırıcı örgütleri yenmeye" ve "ABD ve ortak milletleri içeride ve dışarıda saldırılardan korumaya" yönelik olduğunu ifade etti.

Saldırılarda 2017 ivmesi sürüyor

ABD geçtiğimiz yıl Yemen'de 120'den fazla hava saldırısı gerçekleştirmişti.  ABD Merkez Komutanlığı'nın ifadesine göre bu saldırılar söz konusu grupların "bölge tutabilme ve saldırı düzenleyebilme kabiliyetini azaltmak için Yemen hükümeti ile işbirliği içerisinde" gerçekleştirildi.

 

El Kaide etkinliği halen mevcut

Arap Yarımadası el Kaidesi, Yemen'in merkezi ve güney bölgelerinde, ABD'nin ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin desteklediği hükümetinin saldırılarına rağmen bazı bölgeleri kontrol etmeye devam ediyor.  Söz konusu basın açıklamasında, 2017 yılının Aralık ayında öldürülen iki üst düzey isme dair bilgide yer alıyor. ABD güçleri bu tarihte Arap Yarımadası El Kaidesi ile bağlantılı üst düzey isimlerden Mikdad es Sanani ve Habib es Sanani'yi öldürdüklerini açıkladı.


Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.