ABD Eş Şebab'ın elindeki Kübalı rehineleri hava saldırısında öldürdü

ABD Eş Şebab'ın elindeki Kübalı rehineleri hava saldırısında öldürdü

ABD insansız hava araçları tarafından gerçekleştirilen bombardımanda Eş Şebab'ın elindeki iki Kübalı rehinenin öldürüldüğü bildirildi.

ABD'nin Somali'nin güney kesiminde gerçekleştirdiği bombardımanda, Eş Şebab'ın elindeki iki Kübalı rehinenin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre ABD insansız hava araçları, 15 Ocak günü Somali'nin güneyinde "Eş Şebab'ın başkenti" olarak anılan Jilib kentine hava saldırısı düzenledi.

Düzenlenen bombardımanlarda Eş Şebab'ın rehineleri tuttuğu evin doğrudan vurulduğu, Assel Herrera ve Landy Rodriguez isimli Küba vatandaşı iki doktorun öldüğü belirtildi.

İki Kübalı, 2019 yılının Nisan ayında Kenya'nın Mandera bölgesinde Eş Şebab tarafından alıkonulmuştu.

Eş Şebab tarafından yayınlanan açıklamada saldırı ve Kübalı doktorların ölümü doğrulandı.

Açıklamada ABD'nin rehineleri kasıtlı olarak vurduğu öne sürülerek şu ifadelere yer verildi:

"Perşembe sabahı Kübalı tutsaklara yönelik düzenlenen insansız hava aracı saldırıları, AFRICOM'un Somali'deki operasyonlarının pervasızlığı ve çaresizliğinin yanı sıra, Amerikan Haçlılarının ve onların hatalı istihbarat aygıtlarının beceriksizliğine bir kez daha ışık tutmuştur. Amerikalı Haçlılar birkaç yıldır kasıtlı olarak esirleri hedef almaktadır ve Perşembe günkü saldırıdan önce en az iki yerde saldırılar düzenlemişlerdir."

ABD'nin Eş Şebab kontrolündeki bölgelere düzenlediği hava saldırılarında sık sık sivil kayıplar yaşandığı biliniyor. Sivillerin çoğunlukla kasten hedef alındığı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.