ABD: Fas terörle mücadelede kilit bir ortak

ABD: Fas terörle mücadelede kilit bir ortak

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan, Fas’ın "terör ve aşırıcılıkla mücadelede" ABD için önemli bir ortak olduğunu söyledi.

Sullivan, resmi ziyaret için bulunduğu Fas’ta, Fas Dışişleri Bakanı Nasır Burita ile başkent Rabat’ta düzenlediği ortak basın toplantısında, “Fas, 1786’da imzalanan Barış ve Dostluk Anlaşması’nın kanıtladığı gibi dünyadaki en eski müttefiklerimizden biri ve aynı zamanda terörle mücadelede de ABD’nin önemli bir ortağı” dedi.

Burita ile yaptığı görüşmelerin, askeri işbirliğine, özellikle de ortak ‘Afrika Aslanı Tatbikatı’na odaklandığını dile getiren Sullivan, bu tatbikatın askeri ilişkilerine ivme kazandırdığını söyleyerek, ABD’nin, iki ülkenin refahı için Fas ile ‘güçlü’ olan ilişkilerini daha da derinleştirmeye kararlı olduğunu vurguladı.

Basın toplantısında söz alan Fas Dışişleri Bakanı Nasır Burita ise bu görüşmenin Fas ve ABD arasındaki güçlü ilişkilerin daha da gelişmesi için bir fırsat olduğunu söyleyerek, bu yıl gerçekleşen Afrika Aslanı Tatbikatı’nın ABD ile Fas’ın askeri ilişkilerine ivme kazandırdığını belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.