ABD Fransa'yı yalanladı: Suriye'den çekilmekte kararlıyız

ABD Fransa'yı yalanladı: Suriye'den çekilmekte kararlıyız

Beyaz Saray sözcüsü Sanders, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un ABD'ye yönelik ifadelerini yalanladı.

Beyaz Saray,Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un ABD hakkıdnaki ifadelerini yalanladı ve Suriye'den çekilecekleri ifadesini tekrarladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "ABD Başkanı Donald Trump'ı, Suriye'de kalması gerektiği konusunda ikna ettik" ifadesinin ardından Beyaz Saray'dan konuya dair bir yanıt geldi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Suriye'deki ABD askerlerinin geri dönmesi konusunda kararlı olduğunu ifade eden Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, "ABD'nin Suriye'deki görevi değişmedi. Başkan Trump, ABD kuvvetlerinin mümkün olan en kısa sürede eve dönmelerini istediği konusunda açık konuştu" dedi.

"Müttefiklerimiz daha fazla sorumluluk almalı"

Sanders, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un ifadelerinden sonra yaptığı yazılı açıklamada, "Suriye'de bulunmamızın nedeni IŞİD ile mücadeledir. IŞİD'i tamamen ezmek ve geri dönüşünü engelleyecek koşulları yaratmakta kararlıyız. Ayrıca, bölgesel müttefiklerimizin ve ortaklarımızın bölgeyi güvence altına almak için hem askeri hem de finansal olarak daha fazla sorumluluk almalarını bekliyoruz" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.