ABD Gazze ateşkesini bir kez daha veto etti

ABD Gazze ateşkesini bir kez daha veto etti

ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki Gazze ateşkesi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında son 24 saat içinde 100'e yakın Filistinli hayatını kaybederken, Gazze'ye yönelik yardım ablukası da sürüyor.

Buna karşın ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Gazze'de acil, koşulsuz ve kalıcı ateşkes çağrısında bulunan kararını veto etti.

Kararda ayrıca Gazze'de tutulan İsrailli rehinelerin serbest bırakılması çağrısı da yer alıyordu ancak Washington "ateşkes talebinin rehinelerin serbest bırakılmasıyla doğrudan bağlantılı olmaması nedeniyle bu talebin geçersiz olduğunu" savundu.

Oylama başlamadan önce bir açıklama yapan ABD Büyükelçi Vekili Dorothy Shea, 15 üyeli konseyde 10 ülke tarafından sunulan tasarıyı ülkesinin veto edeceğini belirtti.

Shea şu ifadeleri kullandı:

"Amerika Birleşik Devletleri bu çatışma başladığından beri İsrail'in kendini savunma hakkı olduğu konusunda çok net bir tutum sergilemiştir. Buna Hamas'ı yenmek ve bir daha asla İsrail'i tehdit edecek bir konumda olmamalarını sağlamak da dahildir."

Ateşkes için küresel taleplere rağmen İsrail ateşkes çağrılarını defalarca reddetti. Gazze'ye yönelik askeri saldırılarını genişleten İsrail, soykırım savaşına ABD'nin desteğiyle devam etti.

Gazze'deki sağlık yetkililerine göre Çarşamba günü en az 95 Filistinli öldürüldü ve 440'tan fazla kişi de yaralandı.

Deyr el Belah'tan bildiren Al Jazeera muhabiri Tarık Ebu Azzum, "Saldırılarda açık bir artış olduğunu" vurguladı.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.