ABD: Gazze'de ateşkes konusunda ön uzlaşıya varıldı

ABD: Gazze'de ateşkes konusunda ön uzlaşıya varıldı

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Gazze Şeridi'nde geçici ateşkes konusunda Fransa'da görüşen tarafların uzlaşıya vardığını açıkladı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan Pazar günü yaptığı açıklamada, hafta sonu yapılan müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini belirtti.

Fransa'nın başkenti Paris'teki tarafların anlaşmanın temelleri üzerinde mutabakata vardığını söyleyen Sullivan, Gazze'de geçici ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması konusunda "önümüzdeki günlerde kesin ve nihai bir anlaşmaya varılabileceğini" umduğunu ifade etti.

İsrail basınında dün yer alan haberlerde savaş kabinesinin anlaşmanın ana hatlarını onayladığını bildirmişti.

Sullivan, ABD, İsrail, Mısır ve Katar'dan müzakerecilerin Paris'teki görüşmeler sırasında "bir anlaşmanın temel hatları üzerinde uzlaşıya vardıklarını, ancak ayrıntıların hala çözülmesi gerektiğini" dile getirdi.

Sullivan, anlaşmanın tamamlanması için Mısır ve Katar'ın Hamas'la dolaylı görüşmelere devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Anlaşma taslağının Hamas ve İsrail'e iletildiği ve tarafların gerekli incelemeleri gerçekleştirdiği vurgulanıyor.

Anlaşmaya ilişkin detaylar belirsizliğini koruyor. Ancak yeni anlaşmanın geçtiğimiz yılın sonlarında gerçekleşen ateşkes ve esir takası anlaşmasına benzer şartlar içermesi bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum